Uien zaden

Toont alle 4 resultaten

Wat zijn uien zaden?

Uien zaden zijn de zaden die worden geproduceerd door uienplanten (Allium cepa). Uienzaden kunnen worden gebruikt om nieuwe uienplanten te kweken. Uien komen in verschillende soorten, maten en kleuren en zijn erg veelzijdig in het gebruik in gerechten. Zelf uien zaaien is daarom een uitstekend idee.

Soorten uien zaden

  • Gele ui: Dit is de meest voorkomende ui en heeft een pittige, scherpe smaak. Ui Globo is een voorbeeld van zo’n uit.
  • Witte ui: Deze ui heeft een scherpe smaak en is vaak wat milder dan de gele ui. De Agostana is een voorbeeld van een heerlijke witte ui.
  • Rode ui: Deze ui heeft een paars-rode kleur en heeft een scherpe smaak. Deze rode ui Karmen wordt bijvoorbeeld veel gezaaid en in salades gebruikt.
  • Zoete ui: Deze ui heeft een mildere, zoetere smaak dan andere uien en is vaak wit of geel van kleur.
  • Lente-ui: Dit zijn kleine uien met een milde smaak en een groene steel. Ze worden vaak gebruikt in salades en Aziatische gerechten. Er zijn ook rode lente uien zoals deze Red Toga.
  • Sjalot: Dit is een kleine, ronde ui met een milde smaak. Ze zijn vaak lichtbruin van kleur en worden vaak gebruikt in Franse en mediterrane gerechten.

Er zijn ook verschillende rassen binnen elke uiensoort, elk met hun eigen kenmerken en smaakprofielen. Bij het kiezen van het juiste ras is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke groeiomstandigheden in de tuin, evenals de gewenste smaak en textuur van de ui. Uienzaden zijn verkrijgbaar bij tuincentra en online zaadhandelaren.

Zaden voor uien kopen

Er zijn enkele dingen waar je op kunt letten om te bepalen of zaden geschikt zijn voor het kweken van uien:

  1. Kwaliteit: Kies voor zaden van goede kwaliteit, zodat je zeker weet dat je gezonde en sterk groeiende planten krijgt.
  2. Houdbaarheidsdatum: Controleer de houdbaarheidsdatum op het zakje met zaden om ervoor te zorgen dat je verse zaden koopt.
  3. Biologische teelt: Als je biologisch geteelde zaden wilt kopen, zorg dan dat de zaden gecertificeerd zijn als biologisch. Dit betekent dat ze zijn geteeld zonder het gebruik van chemische middelen.

The Grow Supplier garandeert je altijd van kwalitatieve, geïsoleerde uienzaden.