Spruitjes zaden

Toont alle 2 resultaten

Wat zijn spruitjeszaden?

Spruitjes zaden zijn de zaden van spruitjesplanten, die worden gebruikt om spruitjes te kweken. Spruitjes zijn een smaakvolle en voedzame wintergroente met kleine, groene bloemkoolachtige koppen en een pittige, nootachtige smaak. Ze worden vaak gekookt of gerookt, maar kunnen ook rauw gegeten worden in salades en smoothies. Spruitjesplanten zijn gemakkelijk te kweken en doen het goed in koudere klimaten.

Soorten spruiten zaden

  • Groene spruitjes: Groene spruitjes hebben een pittige, nootachtige smaak en een kleine, groene bloemkoolachtige kop. Ze worden vaak gekookt of gerookt.
  • Witte spruitjes: Witte spruitjes hebben een mildere, zoetere smaak en een witte bloemkoolachtige kop. Ze worden vaak gekookt of gebakken.

Zaden voor spruiten kopen

Er zijn enkele dingen waar je op kunt letten om te bepalen of zaden geschikt zijn voor het kweken van spruitjes:

  1. Kwaliteit: Kies voor zaden van goede kwaliteit, zodat je zeker weet dat je gezonde en sterk groeiende planten krijgt.
  2. Houdbaarheidsdatum: Controleer de houdbaarheidsdatum op het zakje met zaden om ervoor te zorgen dat je verse zaden koopt.
  3. Biologische teelt: Als je biologisch geteelde zaden wilt kopen, zorg dan dat de zaden gecertificeerd zijn als biologisch. Dit betekent dat ze zijn geteeld zonder het gebruik van chemische middelen.

The Grow Supplier garandeert je altijd van kwalitatieve, geïsoleerde biologische zaden.