Erwten zaden

Enig resultaat

Erwten zaden kopen: Soorten, Planten en Groeien

Erwten zaden zijn de zaden van de erwtenplant, die gebruikt worden om nieuwe erwtenplanten te kweken. Er zijn verschillende soorten erwtenzaden beschikbaar, afhankelijk van de grootte, kleur en textuur van de erwten die ze zullen produceren.

Soorten erwten zaden

Er zijn verschillende soorten erwtenzaden beschikbaar, zoals ronde erwten, sugar snap erwten en peultjes. Ronde erwten zijn de meest voorkomende soort erwten en hebben een zoete smaak. Sugar snap erwten zijn kruisingen tussen ronde erwten en peultjes en zijn zowel knapperig als zoet. Peultjes zijn platte erwten die je in hun geheel kunt eten en een licht zoete smaak hebben.

Planten van erwten zaden

Erwtenzaden worden geplant in het vroege voorjaar, meestal tussen half maart en half april. Erwtenplanten hebben goed doorlatende grond nodig en gedijen het beste in een koeler klimaat. Het is belangrijk om de zaden op een diepte van ongeveer 2-3 cm te planten en ze voldoende water te geven om te kiemen en te groeien.

Groeien van Erwten zaden

Eenmaal geplant, hebben erwtenplanten regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is ook belangrijk om de planten te bemesten met een meststof die rijk is aan stikstof en fosfor, zodat ze goed kunnen groeien. Erwtenplanten hebben ook bescherming nodig tegen insecten en ziekten, zoals de gevreesde erwtenluis.

Erwten zaden kopen

Erwtenzaden zijn gemakkelijk online te kopen. Het is aan te raden om biologische zaden te kopen, omdat deze vrij zijn van chemicaliën en pesticiden.

Erwten zijn een populaire groente vanwege de zoete smaak en de hoge voedingswaarde. Het kweken van erwten uit zaad is een relatief eenvoudige en betaalbare manier om deze gezonde groente in je eigen tuin te telen. Door te experimenteren met verschillende soorten erwtenzaden en groeiomstandigheden kun je verschillende smaken en texturen van erwten produceren.

[]