Zaaikalender Maart

Wat kan je zaaien in maart?

Het is maart en de lente komt nu echt dichterbij! Nog even en we kunnen direct in de moestuin gaan zaaien. In maart kan er, net zoals in februari, ontzettend veel gestart worden. En naarmate maart vordert kan dit ook meer en meer buiten in de grond van je moestuin gebeuren. Gebruik deze handige zaaikalender om te weten te komen wat en hoe je bepaalde groenten kunt zaaien.

Beginnen met groenten kweken in maart voor de moestuin

Maart is een maand waar je veel kunt zaaien. Denk aan erwten, sla, radijs en lente ui. Of wellicht ga je ook rode biet, ui of rode kool kweken in je moestuin. Begin maar kun je al aardig wat voorzaaien in bijvoorbeeld een propagator en later kan het, als het weer het toelaat ook al buiten in de kas of zelfs in de grond!

Bekijk hieronder met welke  groenten je in maart kunt beginnen en kies de zaden die perfect bij je passen!

Tomaten zaaien in je moestuin

Tot half maart is het aan te raden om binnen te beginnen met het zaaien van tomaten. Tomatenzaden hebben warmte nodig om te kunnen ontkiemen, en die warmte kunnen we ze in onze moestuin nog niet bieden. daarom is het aan te raden om in een (verwarmde)propagator te starten en ze na ijsheiligen buiten te plaatsen. Wil je uitgebreid lezen hoe je tomaten het beste kunt zaaien en kweken in je moestuin? Bekijk dan onze tomaten zaaien pagina in onze zaaikalender.
 

Lente ui zaaien in je moestuin

Lente ui is ontzettend makkelijke om te groeien. Zaai de zaden in voedingsrijke en luchtige grond in de volle zon. Lente ui kun je zaaien van maart tot en met Augustus. Zaai de lente ui zaden om de 2 of 3 weken, dan heb je ook om de 2 of 3 weken verse lente ui uit je moestuin om te gebruiken. Voor een uitgebreidere uitleg kun je kijken op onze Lente ui zaaien pagina.

Bloemkool zaaien in je moestuin

Als het niet meer vriest dan kun je beginnen met bloemkool zaaien en kweken. Bloemkool wordt normaal gesproken geplant in het vroege voorjaar of in het late najaar, wanneer de temperatuur en de lichtomstandigheden ideaal zijn voor de groei. Bloemkool is een groente voor het ‘koele seizoen’. Als je bloemkool in maart plant, hebben ze nog goede temperaturen om in je moestuin te gedijen. Bekijk op onze bloemkool zaaien pagina in onze zaaikalender hoe je bloemkool het beste kunt kweken in je moestuin.
 

Zaden van The Grow Supplier

Goede zaden zijn ontzettend belangrijk. Zonder goede kwaliteit groentezaden zul je ook weinig zaailingen op zien komen en krijg je dus ook geen goede oogst. Daarom hebben wij niet alleen kwaliteit zaden van Europese, gecertificeerde, leveranciers. Ook hebben een groot aantal unieke soorten die nergens anders in Nederland te krijgen zijn.

Bekijk hieronder enkele van onze zaden, of bezoek onze zadenmarkt.

Kweekbenodigdheden van The Grow Supplier

Niet alleen goede zaden zijn belangrijk. Om je groenten te kweken voor je moestuin, heb je ook goede kweekbenodigdheden nodig. Bijvoorbeeld kweeklampen, bodemverbeteraars en plantenvoeding. Dit helpt je bij het ontkiemen en verzorgen van je zaden zodat ze de grootst mogelijke opbrengst geven.

Hieronder een aantal van onze kweekbenodigdheden. Wil je weten wat we nog meer hebben? Bekijk dan al onze kweekbenodigdheden.