...

Zaaikalender April

Groente zaaien in april?

April is een maand waarin je veel dezelfde groenten kunt zaaien in je moestuin als maart, met een paar toevoegingen. In Nederland kan het weer in april zeer wisselvallig zijn, maar over het algemeen zijn er groenten zoals radijs, wortels en spinazie die je kunt zaaien. We leggen je in deze zaaikalender voor april uit welke groenten je het beste kunt zaaien en hoe je dit doet!

Je moestuin in april

Zoals aangegeven is het belangrijk dat je het weer in de gaten houdt voordat je in de volle grond gaat zaaien buiten de kas. Sommige groenten kunnen niet goed tegen veel regen bijvoorbeeld. Maar, hieronder zie je de lijst met groenten die in je in april in je moestuin kunt gaan zaaien.

Radijs zaaien in je moestuin

Radijsjes zijn snelgroeiende groenten die gemakkelijk te zaaien zijn en binnen 4-5 weken geoogst kunnen worden. April is de maand waarin je de radijzen in de volle grond kunt zaaien.

Wortels zaaien in je moestuin

Wortels kunnen ook in april worden gezaaid, maar het is belangrijk om de zaden in goed losgemaakte grond te zaaien om ervoor te zorgen dat ze goed kunnen groeien. Wortels hebben een goed water doorlatende grond nodig zodat ze niet wegrotten.

Spinazie zaaien in je moestuin

Spinazie is een gezonde groente die goed gedijt in koele temperaturen. Het kan dus goed gezaaid worden in april, zolang de grond goed wordt voorbereid. De temperatuur is nog niet te hoog om te ontkiemen waardoor spinazie zaaien in je moestuin een goed idee is in april.
 

Zaden van The Grow Supplier

Goede zaden zijn ontzettend belangrijk. Zonder goede kwaliteit groentezaden zul je ook weinig zaailingen op zien komen en krijg je dus ook geen goede oogst. Daarom hebben wij niet alleen kwaliteit zaden van Europese, gecertificeerde, leveranciers. Ook hebben een groot aantal unieke soorten die nergens anders in Nederland te krijgen zijn.

Bekijk hieronder enkele van onze zaden, of bezoek onze zadenmarkt.

Kweekbenodigdheden van The Grow Supplier

Niet alleen goede zaden zijn belangrijk. Om je groenten te kweken voor je moestuin, heb je ook goede kweekbenodigdheden nodig. Bijvoorbeeld kweeklampen, bodemverbeteraars en plantenvoeding. Dit helpt je bij het ontkiemen en verzorgen van je zaden zodat ze de grootst mogelijke opbrengst geven.

Hieronder een aantal van onze kweekbenodigdheden. Wil je weten wat we nog meer hebben? Bekijk dan al onze kweekbenodigdheden.