Zaaikalender Februari

Wat kan je zaaien in februari?

Het is februari, de lente laat nog even op zich wachten, maar welke groenten kun je al in de moestuin gaan zaaien? Nou, ontzettend veel! Februari is ondanks het onvoorspelbare weer een geweldige maand om groenten in je moestuin te zaaien. Je hebt nu waarschijnlijk ook al nagedacht over welke groenten je gaat zaaien, of misschien helemaal nog niet. Dat maakt niet uit, want nu is de tijd om te bedenken wat je wilt zaaien en om zaden aan te schaffen. Lees hier wat er nu al in de moestuin te zaaien valt, en wat je kunt voorzaaien voor later.

Beginnen met groenten kweken in februari voor de moestuin

Februari is de maand waar je veel kunt zaaien. Denk aan erwten, sla, radijs en spinazie. Je kunt ook al binnen voorzaaien in bijvoorbeeld je propagator, of in de kas.

Bekijk hieronder met welke  groenten je in februari kunt beginnen en kies de zaden die perfect bij je passen!

Tomaten zaaien

Het beste moment om tomaten te zaaien is afhankelijk van het weer op dat moment. Maar over het algemeen is het aan te raden om te beginnen met zaaien binnenshuis eind februari tot half maart, en de jonge planten over te potten naar de tuin als het nachtvorstsrisico voorbij is, meestal eind mei of begin juni.
 

Radijzen zaaien

Radijzen kun je in februari zaaien, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden. Het is belangrijk om de weersomstandigheden te checken en te bepalen of het geschikt is voor het zaaien van radijzen. Bovendien is het belangrijk om te overwegen hoe de groei en de ontwikkeling van de planten zal zijn tijdens de overgang van de winter naar de lente.

Bloemkool zaaien

Als het niet meer vriest dan is het in orde om te beginnen met bloemkool kweken. Bloemkool wordt normaal gesproken geplant in het vroege voorjaar of in het late najaar, wanneer de temperatuur en de lichtomstandigheden ideaal zijn voor de groei. Als je bloemkool in februari plant, kan dit betekenen dat de planten extra bescherming nodig hebben tegen de kou, of dat ze langer tijd nodig hebben om te groeien voordat ze geoogst kunnen worden.
 

Zaden van The Grow Supplier

Goede zaden zijn ontzettend belangrijk. Zonder goede kwaliteit groentezaden zul je ook weinig zaailingen op zien komen en krijg je dus ook geen goede oogst. Daarom hebben wij niet alleen kwaliteit zaden van Europese, gecertificeerde, leveranciers. Ook hebben een groot aantal unieke soorten die nergens anders in Nederland te krijgen zijn.

Bekijk hieronder enkele van onze zaden, of bezoek onze zadenmarkt.

Kweekbenodigdheden van The Grow Supplier

Niet alleen goede zaden zijn belangrijk. Om je groenten te kweken voor je moestuin, heb je ook goede kweekbenodigdheden nodig. Bijvoorbeeld kweeklampen, bodemverbeteraars en plantenvoeding. Dit helpt je bij het ontkiemen en verzorgen van je zaden zodat ze de grootst mogelijke opbrengst geven.

Hieronder een aantal van onze kweekbenodigdheden. Wil je weten wat we nog meer hebben? Bekijk dan al onze kweekbenodigdheden.

[]