...

Wat is de Scoville schaal?

Hoewel blind proeven van een peper om de hitte te meten mogelijk is, wordt het niet geadviseerd – auw! Gebruik in plaats daarvan de Scoville-schaal. De heetste pepers hebben de grootste Scoville Heat Unit-tellingen, die worden gebruikt om peperhitte te meten. Deze cijfers worden weergegeven vrijwel alle hete pepers op de schaal van Scoville.

Rode pepers

Scoville schaal

De “range” Scoville Heat Units (SHU) die doorgaans worden gebruikt om een peper mild, medium, heet of extra heet te noemen, zijn:

  • Mild (100 tot 2.500)
  • Medium (2.500 tot 30.000)
  • Heet (30.000 tot 100.000)
  • Extra heet (100.000 tot 300.000)
  • Extreem heet (boven 300.000)

Hier zijn wat SHU’s van populaire pepers volgens de Scoville schaal:

Verschillende pepers

Hoe werkt de Scoville test?

De Scoville-test, bedacht door Wilbur L. Scoville in 1912, was de eerste laboratoriumbenadering om hitte in pepers te meten. Bij deze methode, die tot voor kort veel werd gebruikt, proeven mensen een pepermonster en registreren ze het warmteniveau. De monsters worden vervolgens in het laboratorium verdund totdat de proevers geen warmte meer detecteren. Deze verdunning wordt de Scoville Heat Unit genoemd. De methode is echter subjectief, omdat het afhangt van het gehemelte en de gevoeligheid van de proever. Velen geloven nu dat een proces dat door wetenschappers is ontwikkeld om de Scoville-schaalclassificatie van een peper te bepalen door de aanwezigheid van alkaloïden te meten, die de hitte veroorzaken, een nauwkeurigere beoordeling is.

Wat is  de heetste peper?

Kwekers van hete pepers werken voortdurend aan het verbeteren van hun heetste variëteiten en claimen de titel ”s Werelds heetste peper’. De Carolina Reaper heeft nu het record met een verzengend hoge officiële score van 1.641.300 Scoville Heat Units.

Het hitteniveau van hete pepers wordt beïnvloed door plantgenetica, maar omgevingsfactoren zijn ook van belang. Als er droogte is en het buiten heet is, groeien hete pepers het snelst. Laat hete pepers zich volledig ontwikkelen op de plant om hun maximale warmtepotentieel te bereiken; hoe langer je wacht om ze te oogsten, hoe heter ze zullen zijn. 

Caroline reaper

De Carolina Reaper – Officieel de heetste peper ter wereld

Omdat er zoveel verschillende soorten pepers, met zoveel verschillende hitte levels zijn, raden wij van The Grow Supplier aan te gaan proberen wat je het lekkerst vind (en aankunt qua hitte!).

 

Vond je dit ook een leuk artikel? Deel het dan rechtstreeks van onze website op je socials met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Mars Hydro kweeklampen

LED kweeklampen: Mars Hydro

LED kweeklampen: Mars Hydro Voorheen was het gebruikelijk om traditionele HPS- of HID-kweeklampen te gebruiken in kweekruimtes, maar de afgelopen jaren zijn LED kweeklampen steeds

Lees meer »