Tips & Tricks voor een hoge moestuin oogst

Er is niets beter dan zelfgekweekte groenten. De smaak en textuur van groenten die je zelf kweekt, is veel beter dan alles wat je in een winkel kunt krijgen. En dat is niet alleen vanwege de liefde die je er in stopt!

Gebruik dit jaar tijdens het groeiseizoen deze eenvoudige moestuin tips & tricks om de maximale smaak uit uw groenten te halen

Tips & Tricks voor de moestuin

Kweek groenten met een  hoge oogst

Vergroot uw tijd- en ruimte-efficiëntie door groenten te telen die veel opleveren. Tomaten, uien en sla zijn groenten die bovenaan de lijst met hoge opbrengsten staan. Ze produceren gewassen van de hoogste kwaliteit terwijl ze de minste hoeveelheid tijd en ruimte gebruiken.

Gebruik hoge kwaliteit tuinaarde

Hoe beter de grond, hoe beter uw gewassen zullen smaken als ze worden geoogst, aangezien planten hun voedingsstoffen uit de grond halen. Het toevoegen van organisch materiaal aan de bodem is een van de beste manieren om het beter te maken. Gebruik bijvoorbeeld deze biologische tuinaarde-compost van Bio Kultura.

Moestuin plek

Gebruik kwaliteit zaden

Het gebruik van hoge kwaliteit zaden is belangrijk om een goede oogst te krijgen. We hebben alleen de beste kwaliteit zaden in onze zadenmarkt zodat  je zeker bent van een hoge opkomst en dus een grote oogst.

Zaai optijd

Verschillende soorten groenten hebben verschillende tijden om te groeien en rijpen. Zo zal een peperplant sneller rijpe pepers geven dan een kool. Gebruik bijvoorbeeld onze zaaikalender om te achterhalen wat je wanneer kunt zaaien om van een goede oogst uit je moestuin te kunnen genieten.

Groentezaden

Weet hoeveel water je planten nodig hebben

Een vast schema voor het bewateren van groenten is gunstig. Je krijgt helemaal geen groente als je te weinig water gebruikt. Als je te veel gebruikt, rotten de vruchten en verdrinken de wortels. Gebruik irrigatie om de wortels van de planten gelijkmatig te bevochtigen en regelmatige irrigatie te garanderen. Wij bieden verschillende irrigatiesystemen zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou en je moestuin past!

Geef je planten genoeg zon

Op een locatie met minder dan een halve dag zonlicht kunnen heel weinig gewassen worden geteeld. Mogelijk moet u uw moestuin naar een andere locatie in de tuin verplaatsen als deze meer schaduw dan zon krijgt. Bekijk de hele dag verschillende delen van uw tuin om te zien welke locatie de meeste zon krijgt voordat u begint met zaaien. Uw groenten zullen het terugbetalen als u de tijd neemt om op de juiste manier een moestuin aan te leggen.

Combinatie teelt

Wist je dat de perfecte mix van specifieke planten de opbrengst van je groenten kan verhogen? Gecombineert planten kan helpen bij ongediertebestrijding, groei en zelfs smaakverbetering. Test het zelf maar eens uit! Plant dit jaar basilicum onder je tomaten of rozemarijn bij je bonen. Zo zijn er nog veel meer combinaties die de moeite waard zijn om je in te verdiepen.

Ongedierte bestrijding

Ongedierte berooft de groenteproductie van voedingsstoffen en verzwakt planten. Maar overweeg deze andere opties voordat u naar de insecticiden grijpt bij de eerste indicatie van een gekauwd blad in uw tuin. Meestal helpt het gebruik van natuurlijke oplossingen je om ongedierte te bestrijden en je productie een boost te geven. Zonder gebruik te maken van de gevaarlijke chemicaliën die in zoveel pesticiden aanwezig zijn, zijn afdekkingen van drijvende rijen, handpluk en slakkenvallen allemaal efficiënte natuurlijke oplossingen om schade aan uw moestuin te voorkomen.

Maak je moestuin winterklaar

Hoewel het verleidelijk is om het seizoen vrij te nemen, geloof het of niet, biedt de winter een perfect moment om je moestuin te verbeteren. Profiteer van af en toe een warmere winterdag om onkruid te verminderen, de staat van je grond te verbeteren en je voor te bereiden op de lente. Als je nu wat tijd besteedt, zul je zo snel mogelijk groeien en je oogst verhogen!

Lees meer!

Kweektent Compleet

Als kweker weet u hoe belangrijk het is om de perfecte omstandigheden te creëren voor uw planten. Of u nu een beginnende hobbyist bent of een ervaren tuinier, een kweektent compleet kan het antwoord zijn op al uw behoeften op het gebied van ruimtebesparing en flexibiliteit

Lees meer »
Kweken van Paprika

Als je graag paprika’s wilt kweken, is het belangrijk om een soort te kiezen die bij je past. Er zijn verschillende soorten paprika’s waaruit je kunt kiezen, elk met zijn eigen unieke smaak en eigenschappen.

Lees meer »
Moestuin tops 2024

In dit artikel delen we onze beste tips voor het kweken van een moestuin in 2024. We geloven dat jouw moestuin een positieve impact kan hebben op zowel het milieu als je eigen leven.

Lees meer »
Binnenteelt kweektent compleet

Binnenteelt is steeds populairder geworden onder kwekers, waardoor ze het hele jaar door planten kunnen kweken, ongeacht de weersomstandigheden buiten

Lees meer »
Mars Hydro kweeklampen

LED kweeklampen: Mars Hydro Voorheen was het gebruikelijk om traditionele HPS- of HID-kweeklampen te gebruiken in kweekruimtes, maar de afgelopen jaren zijn LED kweeklampen steeds

Lees meer »
Courgette zaden tapir

Courgette kweken: van zaaien tot oogst Courgette kweken is niet moeilijk en ze staan bekend om hun waanzinnig hoge opbrengsten. Een stuk of drie planten

Lees meer »
Tips & Tricks voor de moestuin

Tips & Tricks voor een hoge moestuin oogst Er is niets beter dan zelfgekweekte groenten. De smaak en textuur van groenten die je zelf kweekt,

Lees meer »

Moestuin bemesten: hoe en wanneer? Het is algemeen bekent onder mensen met een moestuin dat een goede voeding voor je planten ontzettend belangrijk is. Door

Lees meer »