Sugar Snaps zaaien

Wil je Sugar Snaps zaaien maar weet je niet hoe? Geen zorgen! Wij leggen het je uit. Sugar Snaps zaaien en kweken is niet moeilijk, je moet alleen weten hoe.

Sugar Snaps Zaaien

Sugar snaps zijn lekker, leuk om te kweken en helpen stikstof in de grond te binden, wat geweldig is voor je moestuin. Het helpt ze om een latwerk te hebben om hun groei te ondersteunen, en groeien graag in potten op uw balkon, binnenplaats of andere kleine ruimte in uw moestuin.

Sugar snaps genieten van de volle zon tot halfschaduw en het duurt meestal tussen de 60 en 70 dagen van zaaien tot oogsten.

Wanneer Sugar Snaps planten?

Sugar snaps groeien het best onder koele, vochtige groeiomstandigheden. Ze geven de voorkeur aan dagtemperaturen van 15C tot 18C met een maximum van 24 graden en een minimum van 7 graden. Temperaturen boven de 30 graden zorgen voor een vroege rijpheid en lagere opbrengsten.

Stengels en bladeren worden zelden aangetast door vorst, maar schade kan optreden als een koudegolf volgt op een periode van warm weer.

Sugar Snaps gedijen op een breed scala aan grondsoorten, zolang de grond maar goed gedraineerd is en een goede diepte heeft. Het ideale pH-bereik is 5,8 tot 6,8.

In Nederland worden sugarsnaps meestal geplant in de maanden februari, maart, april en mei. Ze worden beschouwd als een van de gemakkelijkst te kweken groenten en zijn een heerlijke toevoeging aan je moestuin!

Tips voor Sugar Snaps groeien

Kies waar mogelijk een zonnige plek om je sugar snap zaden te zaaien. Terwijl sugar snaps in halfschaduw kunnen groeien, zullen ze zoeter en productiever zijn als ze in de volle zon worden gekweekt. Sugar Snaps, ook wel Suikererwten genoemd, geven de voorkeur aan goed doorlatende grond, dus verhoogde bedden en potten werken uitstekend op je balkon of in de moestuin.

Sugar Snaps zaaien in het kort

  • Maak de grond los. Sugar Snaps houden van water doorlatende grond.
  • Zaai de zaden ongeveer 2,5 centimeter diep en 5 centimeter uit elkaar.
  • Bewater tot de grond vochtig is en houdt het consistent vochtig maar niet te nat. Sugar Snaps ontkiemen doorgaans binnen 7 tot 10 dagen.
  • Zodra de zaailingen ongeveer 10 centimeter grond zijn, kun je ze uitdunnen door ze zo’n 15 centimeter uit elkaar te planten.
  • Laat de Sugar Snap groeien met voldoende water en ze zullen in ongeveer 10 tot 12 weken klaar zijn om geoogst te worden!

Zoals je ziet is het niet moeilijk om Sugar Snaps te zaaien en kweken, en met onze tips heb je snel heerlijke Sugar Snaps uit je moestuin op het menu staan!