Spicy Interview: Chilisaus.be

In Spicy Interview spreken we met kwekers en bedrijven die zich met alles qua hete pepers bezig houden. Van het kweken van pepers tot aan Hot Sauce producenten en alles daar tussenin. Deze keer: Chilisaus.be! Deze webshop met pittige producten en producent van hete sauzen is veel te vinden op evenementen en heeft haar naam in Nederland en België al enkele jaren gevestigd. Lees hier ons interview met Kerri, de eigenaresse van Chilisaus.be.

Chilisaus

Dus, hot sauce.. Waarom ben je Chilisaus.be gestart?

Hete pepers en reizen zijn altijd al mijn passie geweest, dus ik dacht: waarom zou ik die twee niet combineren?

De droom begon in België in 2017 met een camper vol met hot sauce en pittige snacks.

Welke producten biedt je aan op de webshop, en waarom deze?

Een ruim assortiment hete sauzen, chili-oliën, chili zout, kruiden & smaakmakers, gedroogde pepers, vlokken, poeders, extracten en pittige snacks.

In verschillende hitte levels van 1 tot 20. Alleen van kleinere onafhankelijke producenten.

Waarom? Omdat kwalitatief goede producten met verse ingrediënten en echte pepers belangrijk en moeilijk te vinden zijn.

Onze producten hebben dan ook nooit toevoegingen, E-nummers en-/of kunstmatige smaak- of kleurstoffen.

Chilisaus.be shop

Waar komen je producten vandaan?

Vooral het VK, wat tegenwoordig nogal uitdagend is vanwege de Brexit, en ook België, Duitsland en Nederland.

Waarom lokale producenten?

Om de kleinere, onafhankelijke producenten te ondersteunen en te stimuleren. Ik gebruik nooit commerciële producten en mijn door mij persoonlijk geselecteerde assortiment is nooit verkrijgbaar in reguliere winkels of supermarkten.

Heb je een favoriet product momenteel?

Nou, we hebben net weer een nieuwe batch van onze eigen hot sauce gemaakt in samenwerking met een andere lokale producent: The 2022 Edition, Chocolate Smoked. The Carolina Reapers die we hierin gebruiken zijn enorm heet!

Je bent actief in NL, BE en verzend binnen Europa. Wat is de meest volwassen markt qua hot sauce acceptatie?

In België is er een enorm grote peper kweek community. Het was interessant om hier veel over te leren, en toen er onderdeel van te worden. Maar tot nu toe heeft ieder land ons goed geaccepteerd!

Waar komt dat door denk je?

Ons hitte level model waarin we de hitte levels beschrijven van 1 t/m 20 is een goede gids zodat iedereen wat kan vinden dat bij hem of haar past. De meeste van onze producten hebben geen toevoegde suikers en zijn ook nog eens vegan.

Waarom raad je mensen aan pittige producten te gebruiken?

Voornamelijk om extra smaak toe te voegen en geweldige smaken te creëren. Pepers activeren je metabolisme en hebben veel gezondheidsvoordelen.

Je gaat veel naar events, wat is je favoriete evenement van het jaar?

Chili festivals zijn altijd een hoogtepunt! Een hele dag gewijd aan alles wat pittig is.

De volgende Belgian Chili Fair is in juni 2023 en Dutch Chili Fest is op 18 sep 2022 in Eindhoven. Dit zijn toch wel twee van mijn favoriete evenementen vana het jaar.

Evenementen

Waarom zijn deze evenementen zo belangrijk voor je?

Het is een geweldige manier voor mensen om de producten te proeven en te proberen voordat ze ze kopen. Zo kunnen ze leren dat pepers heel veelzijdig zijn in hun genruik, hitte levels en smaken.

Hoe helpen ze je om de liefde voor hot sauce te verspreiden?

Het is altijd geweldig om gelijkgestemde mensen te ontmoeten – we zijn met meer dan je zou denken en er is altijd wel iemand die Hot sauce als cadeau wil!

Je hebt al eerder een eigen Hot Sauce gemaakt. Wat was je inspiratie om dit te doen?

Wanneer er altijd gevraagd wordt “heb je een betere Hot Sauce voor Spaghetti dan Tabasco?”, dan ga je nadenken. En binnen no-time was “The 2020 Edition” geboren. Tijdens de lockdown tijden van 2020 waren er geen evenementen en markten, en was ik voor 4 maanden terug in Schotland (Waar Kerri vandaan komt, red.), dus werd ik creatief!

Een natuurlijke stap was de opvolging van de succesvolle 2020 sauzen. Deze keer werkten we samen met een andere lokale producent: Mr Happy Hatter Hot Sauce. En zo werd “The 2022 Edition” gemaakt.

Zijn er nog andere pittige producten die je graag zelf wilt maken?

Heel veel! Mijn brein is altijd bezig met nieuw ideeën. Wie weet wat er volgen jaar uitrolt..

Bedankt dat je met ons wilde spreken. Heb je iets wat je de gemeenschap wilt meegeven?

Blijf pittig eten, het is goed voor je!

 

En zo het einde van ons interview met Kerri. Wij zijn erg enthousiast over deze kleine onderneming en hoe zij de liefde voor pittige producten verspreidt. We raden dan ook aan om een kijkje op hun website te nemen: chilisaus.be.

Wil je zelf beginnen met het kweken van je eigen pepers voor hotsauce? Bekijk dan onze zadenmarkt.

Vond je dit ook een leuk artikel? Deel het dan rechtstreeks van onze website op je socials met je vrienden!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest

Lees meer!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Lees meer »
Heirloom zaden

Tomaten kweken: Zaaien, verzorgen en tomaten oogsten! Tomaten kweken is niet moeilijk, maar ze hebben wel goede zorg en liefde nodig om tot heerlijke, stevige

Lees meer »
Fermenteren

Hoe fermenteer ik? Het is een vraag die we bij The Grow Supplier veel krijgen. De mensheid fermenteert al voedsel sinds de steentijd, lang voordat mensen de wetenschap

Lees meer »
Westlandpeppers

Voor ons nieuwe Meet The Grower interview reden we naar De Lier, waar Westlandpeppers enkele enorme kassen vol met pepers heeft staan. Wij vroegen ons af: wat doen ze nu precies en hoe?

Lees meer »

Heirloom tomaten zijn soorten die door meerdere familiegeneraties zijn doorgegeven vanwege hun populaire eigenschappen zoals vorm, kleur of smaak, en worden meestal een heirloom.

Lees meer »
Chilisaus

In Spicy Interview spreken we met kwekers en bedrijven die zich met alles qua hete pepers bezig houden. Van het kweken van pepers tot aan Hot Sauce producenten en alles daar tussenin. Deze keer: Chilisaus.be!

Lees meer »
Tomatenzaden

Welke soorten zaden zijn er? Biologische zaden, hybride zaden, niet-GMO zaden en heirloom zaden. Er zijn veel verschillende, maar welke soorten zaden zijn er? We leggen

Lees meer »
Groenten oogsten

De oogstgids voor zomergroenten Als tuinieren nieuw voor je is, kan het oogsten van zomergroenten een uitdaging zijn. Gebruik deze oogstgids om te bepalen wanneer

Lees meer »
[]