Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen   

Wij staan voor je klaar  +31 654282933

Wortelzaad Amsterdam

 1,95

Uitverkocht

Herkomst zaden: Polen

Inhoud: 5 gram

Producent: Toraf

Plantenpaspoort: Ja

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Wortelzaad Amsterdam kopen

Dit wortelzaad produceert een vroege variëteit wortel. De wortels worden ongeveer 15 cm lang, donkeroranje, kleuren vroeg en zijn broos en sappig.

De wortel is ideaal voor sappen en directe consumptie, en kunnen kort bewaard worden in een droge omgeving.

Om met dit wortelzaad een goede oogst te krijgen is er lichte, vruchtbare en goed bewerkte grond nodig. Je kunt de wortel zaden zaaien op een diepte van 1-2 cm van midden maart tot eind mei en oogsten van augustus tot en met september.

Wortelen bevatten grote hoeveelheden vitamine A en voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen en veel maag-darm aandoeningen kan voorkomen.

Wortelsap wordt aanbevolen bij de behandeling van huid- en oogziekten, bloedarmoede, reuma en diabetes, en voorkomt parasieten in het spijsverteringskanaal bij kinderen.

Onze leverancier is het Poolse Toraf die geen Nederlands of Engelstalige verpakkingen levert. Houdt daarom onderstaande zaai instructies aan:

  • Zaaien: mid maart – mei
  • Oogst: augustus – september
  • Ruimte: voldoende ruimte tussen de zaailingen houden

Getest wortelzaad

Dit wortelzaad wordt door Vilmorin in het laboratorium getest op onder andere kiemkracht, puurheid van het zaad en vochtgehalte. De tests die gedaan worden zijn volgens de richtlijnen van ISTA (Internationaal Seed Evaluation Associaton).

Biologisch wortelzaad

Het wortelzaad is biologisch geoogst en getest. Op de verpakking staat een uiterste gebruiksdatum en het ‘batch’ nummer.

Uitverkocht

Reviews

4/5

“Super fijn product voor een mooie prijs! Goede service van de Growsupplier. Erg goed. Dik tevree. Mijn pepertjes doen het er goed mee!”

Rob van Ewijck
5/5

“Vlotte bestelling en vlotte levering. Doe zo voort!”

Tim
0