Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen   

Wij staan voor je klaar  +31 654282933

Aji Puta Madre zaden

 3,25

Uitverkocht

Soort: Capsicum annuum

Aantal: 10 zaden

Scoville Heat Units: 50.000 – 75.000

Klasse: Heet

Afkomst: Zuid-Amerika

Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen

Aji Puta Madre zaden kopen

De Aji Puta Madre zaden produceren de Capsicum Chacoense plant. De Aji Puta Madre is een vaste plant in de tropen. Ongeveer 90 dagen na het planten is de vrucht rijp en kan deze geoogst worden. Deze peper is anders dan andere pepers omdat het een wilde plant is, een plant die ongewijzigd in de natuur voorkomt.

De Aji Puta Madre peper, of Capsicum Chacoense, is een peper afkomstig uit Chili en vrij zeldzaam. De zaden zijn lastig in Europa te verkrijgen. De planten zijn compact, afgerond van vorm, struikerig en maar zo’n 60 cm hoog. Het is een prachtige plant die zich gedraagd als een soort bodembedekker, bezaaid met de paarse vruchten (en bloemen) die rood worden als ze rijp zijn. Deze zijn qua vorm vergelijkbaar met tabasco, laten makkelijk los van de plant bij volledige rijpheid, zijn lekker en erg heet.

Start vroeg met ontkiemen van deze pepersoort. Houd er rekening mee dat als wildtype peper de ontkieming bij deze zaden langer duurt dan bij de gangbare cultivars. Over het algemeen is er een ontkiemperiode van zo’n 20 dagen nodig. In de lente is de Aji Puta Madre zeer tolerant voor koude gronden en tegen de maand augustus groeit er veel fruit. Makkelijk te plukken, dunne schil en sneldrogend. Deze peper is een goede keuze voor beginners tot gevorderde kwekers.

Aji Puta Madre zaden

Deze Aji Puta Madre zaden komen van geselecteerde kwekers die hun peperzaden zorgvuldig isoleren en drogen vanuit hun sterkste planten. Hierdoor is de kans op kruisbestuiving nihil, en leveren onze zaden een grote kiemkracht.

Biologische peperzaden

Onze Aji Puta Madre peperzaden komen van een Etno botanist. Etnobotanie is de studie van de relatie tussen mens en plant. Door hier rekening mee te houden worden de planten, en daardoor peperzaden, strikt biologisch geteelt.

Reviews

4/5

“Super fijn product voor een mooie prijs! Goede service van de Growsupplier. Erg goed. Dik tevree. Mijn pepertjes doen het er goed mee!”

Rob van Ewijck
5/5

“Vlotte bestelling en vlotte levering. Doe zo voort!”

Tim
0