Mars Hydro LED kweeklampen

Toont alle 16 resultaten

Mars Hydro is een gerenommeerd bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige LED kweeklampen. Deze lampen worden over de hele wereld door zowel professionele tuinders als hobbyisten gebruikt. Het belangrijkste doel van LED kweeklampen is het nabootsen van natuurlijk zonlicht om planten binnenshuis te kunnen kweken.

Waarom Mars Hydro?

Een van de voornaamste kenmerken van Mars Hydro LED kweeklampen is hun energie-efficiëntie. In vergelijking met traditionele groeilampen zoals HID (High Intensity Discharge) en fluorescerende lampen, verbruiken LED-lampen aanzienlijk minder stroom. Dit maakt ze een duurzamere en goedkopere optie op de lange termijn.

Bovendien bieden de LED kweeklampen van Mars Hydro een volledig spectrum aan licht. Dit betekent dat ze alle kleuren van het lichtspectrum produceren die planten nodig hebben om te groeien, inclusief rood, blauw, UV en IR. Het volledige spectrum zorgt voor een evenwichtige lichtbron, wat bijdraagt aan een gezondere plantengroei en een hogere opbrengst.

Een andere belangrijke eigenschap van Mars Hydro LED kweeklampen is hun lange levensduur. Ze zijn ontworpen om tot wel 50.000 uur mee te gaan, wat betekent dat ze jarenlang continu kunnen worden gebruikt zonder dat ze hoeven te worden vervangen. Dit, samen met hun lagere energieverbruik, maakt ze een kosteneffectieve keuze voor kwekers.

De lampen van Mars Hydro zijn ook bekend om hun betrouwbare constructie en slimme ontwerp. Ze hebben robuuste aluminium koellichamen en hoogwaardige LED-chips om een consistente lichtoutput en uitstekende warmteafvoer te garanderen. Sommige modellen bevatten ook dimbare en bestuurbare functies, waardoor kwekers de lichtintensiteit en het spectrum kunnen aanpassen aan de specifieke behoeften van hun planten.

Type LED kweeklampen

Mars Hydro biedt verschillende soorten LED-kweeklampen die geschikt zijn voor verschillende groeiomstandigheden en vereisten. Hier zijn enkele van de belangrijkste typen die in hun assortiment te vinden zijn:

Mars Hydro TS-Serie

Deze serie is ontworpen met behulp van de nieuwste LED-technologie en biedt een volledig spectrum aan licht voor alle groeistadia van planten. De TS-serie is energiezuinig en duurzaam, met modellen variërend in wattage om aan verschillende behoeften te voldoen.

Mars Hydro SP-Serie

De SP-serie is ontworpen voor waterdichte teeltomstandigheden. Deze lampen zijn IP65 waterdicht en bieden een hoge lichtopbrengst en efficiëntie. Ze zijn ook voorzien van een aluminium koellichaam voor uitstekende warmteafvoer.

Mars Hydro FC-Serie

Dit zijn krachtige, volledige spectrum LED-kweeklampen die geschikt zijn voor grotere kweekruimtes. De FC-serie biedt een uniforme lichtverdeling en een hogere lichtintensiteit dan veel andere modellen, waardoor ze ideaal zijn voor serieuze kwekers.

Mars Hydro TSL-Serie

Deze serie biedt een oplossing voor planten met hogere lichtbehoeften. Ze hebben een hoog rendement en zijn ideaal voor zowel bloei- als groeifasen van de plantcyclus.

Mars Hydro Eco-Serie

Dit is een budgetvriendelijke optie voor kwekers die nieuw zijn in het gebruik van LED-kweeklampen. Ondanks hun lagere prijs bieden deze lampen een volledig lichtspectrum en een fatsoenlijke lichtintensiteit.

Het is belangrijk op te merken dat elk type Mars Hydro LED-kweeklamp zijn eigen unieke voordelen en kenmerken heeft. De keuze voor de juiste lamp hangt af van specifieke factoren zoals de grootte van uw kweekruimte, het type planten dat u kweekt, en uw energiebudget.

Krijg betere resultaten voor minder geld. Haal het beste uit jouw LED-kweeklamp! De kweeklampen van The Grow Supplier zijn extreem krachtig, kosteneffectief en efficiënt. De meeste van onze lampen zijn goed voor de volledige levenscyclus van de plant (groei en bloei). Je kunt veel elektriciteit besparen door te telen met LED-verlichting. Bekijk hier ons gehele LED assortiment. Heb je vragen over onze LED kweeklamp of levertijden? Neem dan contact op met ons voor persoonlijke begeleiding en start direct met kweken met LED.

LED Kweeklamp kopen

Koop LED-kweeklampen om groenten, fruit en kruiden te telen. Veel kwekers gebruiken standaard kweeklampen, die veel te veel energie verspillen. De warmteafgifte is zo groot dat een speciale afzuiging nodig is om de warme lucht af te voeren.

De LED-kweeklamp is een uitstekende keuze om gemakkelijk, krachtig en langdurig te kweken. Het grote voordeel is bijvoorbeeld dat u door over te stappen op kweken op LED-licht tot wel 50% kunt besparen op uw elektriciteitsverbruik. LED-kweeklampen gaan ook veel langer mee dan typische kweeklampen, waardoor ze extreem duurzaam zijn.

Merken

Bekijk onze merken kweeklampen:

Soorten LED Groeilampen

Er zijn veel verschillende soorten LED-groeilampen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Al onze LED’s zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. De LED-kweeklampen van The Grow Supplier hebben een specifiek spectrum ontworpen voor een specifieke plantcyclus. Onze LED-kweeklampen zijn er in verschillende vermogens, waaronder:

Hieronder volgen de verschillende soorten LED-lampen en hun toepassingen:

LED kweeklamp met full spectrum

Een aantal full-spectrum kweeklampen zijn beschikbaar in ons assortiment. Full-spectrum kweeklampen hebben een led-groeilampspectrum van licht dat ideaal is voor de hele plantcyclus. De full spectrum lamp is ontworpen om het kleurenspectrum van de zon te simuleren. Dit levert alle benodigde lichtkleuren voor uw planten om te gedijen en te groeien.

We raden aan om Full-spectrum kweeklampen te gebruiken als je kweekomgeving absoluut donker is (zonder daglicht). Je planten verliezen een verscheidenheid aan cruciale lichtkleuren omdat de meeste LED-kweeklampen alleen een groei- en bloeispectrum uitstralen. Met het blote oog geven full-spectrum LED kweeklampen een wit/geel-achtig licht (net als de zon).

COB LED kweeklampen

De krachtigste LED kweeklampen van dit moment zijn de COB kweeklampen. Door de Chip-on-Board methode zenden deze lampen een gewone cob led kweeklampen uit, waardoor COB kweeklampen uitzonderlijk sterk zijn. Vanwege de merkwaardig goede resultaten die de COB kweeklamp levert, worden veel van dit soort lampen toegepast in de professionele tuinbouw.

De meeste COB kweeklampen hebben een breed spectrum lichtspectrum en zijn eenvoudig te bedienen. Bij gebruik van een COB kweeklamp is een robuuste en succesvolle kweek te verwachten.

LED groei- en bloeilampen

Groei- en bloeilampen zijn volwaardige kweeklampen die gedurende de hele levenscyclus van de plant kunnen worden gebruikt. De blauwe LED’s lichten op tijdens de groeifase, en tijdens de bloeifase gaat de hele lamp aan, waardoor het spectrum tot bloei komt. Daarnaast verbruiken deze kweeklampen tot 50% minder energie dan standaard HPS kweeklampen. LED-kweeklampen maken kweken gemakkelijk, duurzaam en efficiënt.

Tips

Voordat je jouw planten onder een kweeklamp zet, is het verstandig om ze eerste in een kweekbak te laten groeien. Wanneer je de planten buiten plaatst is een irrigatiesysteem een verstandige keuze!

FAQ:

Welke led kweeklamp kopen?

Bij het kiezen van een led kweeklamp zijn er een paar belangrijke factoren om in gedachten te houden, zoals de kwaliteit van de diodes, het lichtspectrum, de energie-efficiëntie en de prijs. Enkele populaire merken zijn Mars Hydro, Spider Farmer en Viparspectra. Zoek naar lampen met een volledig lichtspectrum om een optimale groei en bloei van de planten te bevorderen.

Hoeveel watt led kweeklamp nodig?

Het benodigde wattage hangt af van de grootte van de kweekruimte en het type planten dat je wilt kweken. Voor een kweekruimte van 1m² zou je dus ongeveer 320 tot 540 watt nodig hebben.

Welke kweeklamp is het beste?

Het is moeilijk om te zeggen welke kweeklamp de beste is, omdat dit afhangt van je specifieke behoeften en budget. Led kweeklampen zijn over het algemeen een uitstekende keuze vanwege hun energie-efficiëntie, lange levensduur en het feit dat ze minder warmte genereren. Zoek naar lampen met hoogwaardige diodes en een volledig lichtspectrum.

Hoe gebruik je een kweeklamp?

Om een kweeklamp te gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Hang de lamp op de juiste hoogte boven je planten (zie volgend punt).
  2. Stel een tijdschakelaar in om de lichtcyclus te regelen. De meeste planten hebben ongeveer 16-18 uur licht per dag nodig tijdens de groeifase en 12 uur licht tijdens de bloeifase.
  3. Zorg voor voldoende ventilatie om overtollige warmte af te voeren en een optimale temperatuur en luchtvochtigheid te handhaven.
  4. Monitor de groei en gezondheid van je planten, en pas de lichtintensiteit, hoogte en/of lichtcyclus indien nodig aan.

Hoe hoog moet een led kweeklamp hangen?

De optimale hoogte voor een led kweeklamp hangt af van het wattage en de lichtintensiteit. Over het algemeen kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Voor zaailingen en jonge planten: 60-76 cm boven de planten
  • Voor de groeifase: 45-60 cm boven de planten
  • Voor de bloeifase: 30-45 cm boven de planten

Let op de reactie van je planten op het licht; als ze tekenen van lichtstress vertonen, zoals verbrande bladeren, hang de lamp dan iets hoger.

[]