LED kweeklampen

Toont alle 34 resultaten

Krijg betere resultaten voor minder geld. Haal het beste uit jouw LED-kweeklamp! De kweeklampen van The Grow Supplier zijn extreem krachtig, kosteneffectief en efficiënt. De meeste van onze lampen zijn goed voor de volledige levenscyclus van de plant (groei en bloei). Je kunt veel elektriciteit besparen door te telen met LED-verlichting. Bekijk hier ons gehele LED assortiment. Heb je vragen over onze LED kweeklamp of levertijden? Neem dan contact op met ons voor persoonlijke begeleiding en start direct met kweken met LED.

LED Kweeklamp kopen

Koop LED-kweeklampen om groenten, fruit en kruiden te telen. Veel kwekers gebruiken standaard kweeklampen, die veel te veel energie verspillen. De warmteafgifte is zo groot dat een speciale afzuiging nodig is om de warme lucht af te voeren.

De LED-kweeklamp is een uitstekende keuze om gemakkelijk, krachtig en langdurig te kweken. Het grote voordeel is bijvoorbeeld dat u door over te stappen op kweken op LED-licht tot wel 50% kunt besparen op uw elektriciteitsverbruik. LED-kweeklampen gaan ook veel langer mee dan typische kweeklampen, waardoor ze extreem duurzaam zijn.

Merken

Bekijk onze merken kweeklampen:

Soorten LED Groeilampen

Er zijn veel verschillende soorten LED-groeilampen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Al onze LED’s zijn ontworpen voor gebruik binnenshuis. De LED-kweeklampen van The Grow Supplier hebben een specifiek spectrum ontworpen voor een specifieke plantcyclus. Onze LED-kweeklampen zijn er in verschillende vermogens, waaronder:

Hieronder volgen de verschillende soorten LED-lampen en hun toepassingen:

LED kweeklamp met full spectrum

Een aantal full-spectrum kweeklampen zijn beschikbaar in ons assortiment. Full-spectrum kweeklampen hebben een led-groeilampspectrum van licht dat ideaal is voor de hele plantcyclus. De full spectrum lamp is ontworpen om het kleurenspectrum van de zon te simuleren. Dit levert alle benodigde lichtkleuren voor uw planten om te gedijen en te groeien.

We raden aan om Full-spectrum kweeklampen te gebruiken als je kweekomgeving absoluut donker is (zonder daglicht). Je planten verliezen een verscheidenheid aan cruciale lichtkleuren omdat de meeste LED-kweeklampen alleen een groei- en bloeispectrum uitstralen. Met het blote oog geven full-spectrum LED kweeklampen een wit/geel-achtig licht (net als de zon).

COB LED kweeklampen

De krachtigste LED kweeklampen van dit moment zijn de COB kweeklampen. Door de Chip-on-Board methode zenden deze lampen een gewone cob led kweeklampen uit, waardoor COB kweeklampen uitzonderlijk sterk zijn. Vanwege de merkwaardig goede resultaten die de COB kweeklamp levert, worden veel van dit soort lampen toegepast in de professionele tuinbouw.

De meeste COB kweeklampen hebben een breed spectrum lichtspectrum en zijn eenvoudig te bedienen. Bij gebruik van een COB kweeklamp is een robuuste en succesvolle kweek te verwachten.

LED groei- en bloeilampen

Groei- en bloeilampen zijn volwaardige kweeklampen die gedurende de hele levenscyclus van de plant kunnen worden gebruikt. De blauwe LED’s lichten op tijdens de groeifase, en tijdens de bloeifase gaat de hele lamp aan, waardoor het spectrum tot bloei komt. Daarnaast verbruiken deze kweeklampen tot 50% minder energie dan standaard HPS kweeklampen. LED-kweeklampen maken kweken gemakkelijk, duurzaam en efficiënt.

Tips

Voordat je jouw planten onder een kweeklamp zet, is het verstandig om ze eerste in een kweekbak te laten groeien. Wanneer je de planten buiten plaatst is een irrigatiesysteem een verstandige keuze!

FAQ:

Welke led kweeklamp kopen?

Bij het kiezen van een led kweeklamp zijn er een paar belangrijke factoren om in gedachten te houden, zoals de kwaliteit van de diodes, het lichtspectrum, de energie-efficiëntie en de prijs. Enkele populaire merken zijn Mars Hydro, Spider Farmer en Viparspectra. Zoek naar lampen met een volledig lichtspectrum om een optimale groei en bloei van de planten te bevorderen.

Hoeveel watt led kweeklamp nodig?

Het benodigde wattage hangt af van de grootte van de kweekruimte en het type planten dat je wilt kweken. Voor een kweekruimte van 1m² zou je dus ongeveer 320 tot 540 watt nodig hebben.

Welke kweeklamp is het beste?

Het is moeilijk om te zeggen welke kweeklamp de beste is, omdat dit afhangt van je specifieke behoeften en budget. Led kweeklampen zijn over het algemeen een uitstekende keuze vanwege hun energie-efficiëntie, lange levensduur en het feit dat ze minder warmte genereren. Zoek naar lampen met hoogwaardige diodes en een volledig lichtspectrum.

Hoe gebruik je een kweeklamp?

Om een kweeklamp te gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Hang de lamp op de juiste hoogte boven je planten (zie volgend punt).
  2. Stel een tijdschakelaar in om de lichtcyclus te regelen. De meeste planten hebben ongeveer 16-18 uur licht per dag nodig tijdens de groeifase en 12 uur licht tijdens de bloeifase.
  3. Zorg voor voldoende ventilatie om overtollige warmte af te voeren en een optimale temperatuur en luchtvochtigheid te handhaven.
  4. Monitor de groei en gezondheid van je planten, en pas de lichtintensiteit, hoogte en/of lichtcyclus indien nodig aan.

Hoe hoog moet een led kweeklamp hangen?

De optimale hoogte voor een led kweeklamp hangt af van het wattage en de lichtintensiteit. Over het algemeen kun je de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Voor zaailingen en jonge planten: 60-76 cm boven de planten
  • Voor de groeifase: 45-60 cm boven de planten
  • Voor de bloeifase: 30-45 cm boven de planten

Let op de reactie van je planten op het licht; als ze tekenen van lichtstress vertonen, zoals verbrande bladeren, hang de lamp dan iets hoger.

[]