...

Kweekbakken

Toont alle 4 resultaten

Begin met het kweken van je eigen kruiden en groenten in een kweekbak. Er zijn ook bakken om in te kweken met LED licht. Begin je eigen moestuin in een kweekbak en stap over naar een kas nadat de planten te groot zijn geworden!

Wat is een kweekbak?

Een propagator is een type plantenincubator die rekening houdt met veiligheid, temperatuur en ventilatie. Je plant de zaden of jonge plantjes in de bak en verzorgt ze tot ze volgroeid en sterk genoeg zijn om naar een grotere pot of je (moes)tuin te verhuizen. Zo bescherm je de planten en vergroot je hun overlevingskansen en plezier in de tuin. Met de juiste accessoires verleng je de levensduur van je kweekbox en versnel je de groei van je planten.

Kweekbak met LED-licht

Sommige kweekbakken met een ingebouwde LED lamp. Dit zorgt ervoor dat je zelf de controle hebt om de dag/nacht cycles te controleren of de plantjes op bepaalde momenten meer licht te gunnen. De kleuren van de energiezuinige LED lampen zijn geoptimaliseerd voor de beste en snelste groei.

Beste kweekbak kopen

Elke growbox heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wat voor jou het beste is ligt aan:

  • Waar wil je de growbox zetten? Zodat rekening gehouden kan worden met de grootte van de growbox.
  • Wil je kweekbak van hout of van plastic?
  • Wat wil je kweken in de koude bak?

Tips

Wanneer je planten de kweekbak ontgroeid zijn, is het mogelijk om ze te over te potten naar een pot. Kijk vooral naar onze LED Kweeklampen voor de volgende groeifase. Denk ook aan de juiste plantenvoeding!