Irrigatiesystemen

Toont alle 4 resultaten

Omdat irrigatiesystemen vaak (semi)automatisch werken, houdt het uw planten gezond en bewaterd. Je planten zullen nooit zonder water komen te zitten, hoe vergeetachtig je ook bent. Druppel irrigatiesystemen zijn de meest effectieve en kosteneffectieve manier om jouw planten en kruiden te irrigeren en gezond te houden.

Wat is een druppel irrigatiesysteem?

Een druppelirrigatiesysteem is een systeem dat water gebruikt om planten water te geven.

Het druppelirrigatiesysteem, ook wel “druppel-voor-druppel”-irrigatie genoemd, is een type irrigatie dat populair is op drogere locaties, of droge periodes, omdat het je in staat stelt meer irrigatie uit minder water te halen. Bovendien neemt de bodem, omdat de bodem geen plassen vormt, voedingsstoffen en mineralen efficiënter op, wat de groei en ontwikkeling van planten en bomen bevordert.

Op deze manier dringt water de wortels van de planten binnen, waardoor de wortels van de plant onmiddellijk wordt bewaterd. Om de productiviteit en opbrengst per cm2 te maximaliseren, transporteert een systeem van leidingen en emitters (druppelkoppen) het water.

Druppelaars geven druppels af die worden gebruikt om de planten water te geven.

Wat is de gemiddelde hoeveelheid water die een irrigatiesysteem verbruikt?

Het type planten en het weer hebben een grote invloed op hoeveel water een druppelirrigatiesysteem verbruikt en bespaart. Over het algemeen bespaart het 40% in vergelijking met handmatig water geven met een slang of gieter, en 60% tot 80% in vergelijking met alternatieve irrigatiesystemen zoals sproeiers.

We berekenen bij droog en warm weer een dagverbruik van ongeveer 400 liter voor een oppervlakte van 20 m² met vier leidingen en zelfcompenserende druppelaars om de 30 cm, een waterverbruik van 4 liter per uur en een watergift tussen 20 en 30 minuten per dag. 4 liter per vierkante meter per dag kan worden geconcludeerd.

Druppelirrigatie vermindert verdamping door lokaal en direct in de wortelzone te druppelen, snel in de grond te dringen en de vochtplek af te schermen van de zon door de schaduw van de plant.

Wat zijn de soorten druppelirrigatiesystemen?

Druppelbevloeiingssystemen zijn verkrijgbaar in verschillende types. Deze systemen profiteren, net als alle andere apparatuur, van technische vooruitgang en innoveren altijd. Elk van deze systemen is speciaal ontworpen voor een specifiek type terrein.

  • Standaard druppelaars – Goedkoop
  • Zelfcompenserende druppelaars – Compenseert de drukverschillen.
  • Microdiffusers – produceren een fijne regen. Draaien ongeveer 90 tot 360 graden.
  • Micro-sproeiers – 360 graden rotatie voor optimale irrigatie
  • Verstuivers – zorgen voor een fijne nevel
Een druppelbevloeiingssysteem is een uitstekende investering als u uw planten groen en gezond wilt houden en geen water wilt verspillen met een slang of gieter. Waterverlies door verdamping wordt verminderd en goede apparatuur helpt het uiterlijk van uw planten te verbeteren en schimmels en ziektes te voorkomen.