Wat is de beste plantenvoeding?

De “Big 3” primaire voedingsstoffen in commerciële meststoffen zijn stikstof, fosfor en kalium, of NPK. Elk van deze essentiële elementen heeft een specifieke functie in de plantenvoeding. Planten nemen meer stikstof op dan enig ander element, dus stikstof wordt beschouwd als de meest vitale voedingsstof. Stikstof is nodig voor planten om gezond te zijn terwijl ze groeien en voedzaam om te consumeren zodra ze zijn geoogst. Dit komt omdat stikstof nodig is voor de productie van eiwitten, die het grootste deel van de weefsels in de meeste levende wezens uitmaken. 

Het vermogen van een plant om energie te gebruiken en op te slaan, inclusief het proces van fotosynthese, is gekoppeld aan de tweede van de Big 3-elementen, fosfor. Het is ook nodig voor de juiste plantengroei en -ontwikkeling. Fosfor in commerciële meststoffen is afkomstig van fosfaaterts. 

De derde belangrijkste voedingsstof in commerciële meststoffen is kalium. Het helpt bij het versterken van de weerstand van planten tegen ziekten en helpt bij het verhogen van de opbrengst en de algehele kwaliteit. Bij koud of droog weer beschermt kalium de plant door het wortelstelsel te versterken en verwelking te voorkomen. 

De belangrijkste voedingsstoffen van de huidige commerciële meststoffen zijn dus  stikstof, fosfor en kalium (NPK). Bij The Grow Supplier hebben we meststoffen die voldoen aan eisen van de soort planten die je groeit. Of dit nu pepers, tomaten of paprika’s zijn. De meststoffen die hier beschikbaar zijn, zijn de beste van hun soort.