Broccoli zaaien

Broccoli zaaien wordt veel gedaan in de moestuin. Het is makkelijk te kweken, lekker en gezond! Toch kijken veel mensen er tegenop om aan te beginnen, maar het is makkelijker dan je denkt! Wij vertellen je hier hoe je makkelijk broccoli kunt kweken uit broccoli zaden.

Broccoli: wat is het?

Broccoli, lid van de kruisbloemige familie van groenten, waartoe ook bloemkool, kool en spruitjes behoren, is een goede bron van kalium, vitamine K en andere mineralen en vitamines zoals vitamine C. In salades, soepen en pastagerechten wordt broccoli ook vaak gebruikt en kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. De roosjes, het meest gegeten onderdeel van de broccoli, staan erom bekend een beetje bittere smaak te hebben als ze rauw zijn. Ook is het een goede bron van ontstekingsremmende en antioxiderende stoffen. Al met al, een enorme fijne toevoeging aan je moestuin, en makkelijk te zaaien vanaf februari.

Broccoli zaaien in het kort

  1. Kies een locatie in je moestuin van 6 tot 8 uur zon per dag. De grond moet goed gedraineerd en hummusrijk zijn.
  2. Woel de grond los tot zo’n 20 centimeter diepte en verwijder onkruid of andere onzuiverheden zoals takjes of stenen.
  3. Voeg wat mest to zoals wormenmest van Franky’s Flora.
  4. Plaats de zaden direct in de grond op ongeveer 0.5 cm diep. Je kunt ook binnen beginnen in zaaitrays of potjes. Waarna je ze later in de moestuin plant.
  5. bewater de broccoli zaden goed totdat de grond vochtig is, maar niet te nat. De zaden zullen van binnen 5 a 10 dagen ontkiemen.
  6. Zodra de zaailingen 5 centimeter groot zijn kun je ze 30 tot 60 centimeter uit elkaar verplanten. Dit geeft ze de ruimte om tot prachtige broccoli uit te groeien.
  7.  Houdt de grond vochtig en geef elke 2 of 3 weken goede plantenvoeding (of bekijk de verpakking van je voeding).

De broccoli is klaar om te oogsten als de koppen stevig zijn en mooi donkergroen zijn.

[]